Ahir 4 de novembre de 2014, puntuals a les 8.30 del matí i molt ben acompanyats per l’assemblea del Raval, Iaioflautes, El Lokal i altres companyes i amigues, despediem l’espai del carrer Príncep de Viana 14, que durant prop d’un any i mig ha estat espai de confluència, intercanvi i lluita autònoma i autogestionada a la ciutat paradís de l’especulació turística i de la gentrificació sense pal·liatius. Una ciutat on qualsevol forma d’oci, de vida, de socialització, culturització i politització que no s’emmarqui dins el marc institucional o mercantil és perseguida i castigada amb especial èmfasi.

Donat que en teoria a Ciutat Vella ja no es poden obrir més pisos turístics, és probable que el Banc Sabadell decideixi fer vivendes a Príncep de Viana 14, vivendes que estem convençudes no repercutiran en el benestar del barri sinó que aniran destinades a aquest altre grup gentrificador que s’està instal·lant a la nostra ciutat i que en comptes de xancles i banyador porta roba de marca i omple els restaurants i locals de moda. Un grup que viu i treballa en una altra Barcelona, una Barcelona que els serveix de decorat impol·lut per fer diners en benefici dels especuladors.

L’assemblea del centre social La Dispersa va deixar ahir físicament l’edifici del Raval, però políticament compta ja amb altres espais des d’on seguir articulant una lluita que pretén ser distribuïda, inclusiva, dispersa i autònoma, és a dir autoorganizada i al·liena a qualsevol forma de representació. Malgrat que els fets de Nou Barris i la proximitat del 9-N feien improbable que el desallotjament es fes efectiu ahir —amb un Ajuntament només preocupat de la seva imatge cara la ciutadania quan les urnes són a prop— La Dispersa hem decidit traslladar ja les seves activitats. Coneixem les maneres de l’Ajuntament, que acostuma a desallotjar de matinada, per sorpresa i fent ús de la força, sense donar possibilitat de recollir res. En previsió i per evitar aquesta situació, l’assemblea va decidir no condicionar la nostra activitat a aquest moment i començar a caminar en altres espais on poder desenvolupar les nostres activitats.

Des del CSA La Dispersa seguirem lluitant amb els barris que no volen aquesta Barcelona de marca que ens obliga a marxar, perquè la vida torni als barris.

Ocupem les seves pors, desallotjem el capitalisme!

Defensem l’Autogestió, Defensem Els Barris!